Тибетски лекар от центъра на Далай Лама ще консултира у нас

Диагностика за минути, която дава точен като скенер резултат, ще покаже тибетският лекар д-р Гюрме Тензин. Той пристига у нас на 20 септември по покана на Ели Логинова. През януари тя била в Индия на международна среща-изложение на аюрведични лекарства.

"Посетих тибетската колония, която е под ръководството на Далай Лама в Делхи. Там се срещнах със съпругата на доктор Пема Дордже, един от лекарите, който е приближен до Далай Лама.

Пема Дордже е идвал в България преди 30 г. по покана на Людмила Живкова. Не успях да се срещна с него, но подарих моята книга. Вероятно тя отвори вратите на бъдещото ни сътрудничеството", връща летата Логинова.

Д-р Гюрме Тензин  е завършил Института по традиционна тибетска медицина и има над 10 години практика. Специалист е в лечение на гастрит, артрит, диабет, високо кръвно, астма, кожни заболявания.

Д-р Тензин ще остане един месец в клиниката на Ели Логинова. Ще изнесе лекции за тибетската медицина и ще дава консултации.
Тайната на 80-те вида пулс

Пулсовата диагностика е патент на избрани тибетски лекари. Добрият специалист лови над 80 вида пулс. Всеки орган в нашето тяло има различна вибрация, която той "чува" с пръстите си. Колкото е по-добър лекарят, толкова повече вида пулс може да усети. Уменията обаче се усвояват бавно. Обучението трае от 1 до 30 години.

Тези, които владеят изкуството, по-прецизно от скенер само за минути откриват не само увредения орган. Те "виждат" болестта и в каква степен е напреднала.

Лекарят напипва тупкането на сърцето в 3 точки на лявата и в три на дясната китка. А в дълбочина, с по-силно притискане, усеща и разпознава още 6. Тези 12 точки рисуват първичната картина на болестта. Допълнителните тонове лекарите определят веднъж по дълбочина, втори път ги сравняват със звуци от природата.