Най-висшият идеал на лекуването е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето, или премахването и унищожаването на болестта в нейната цялост, по най-краткия, най-надеждния и най-безвредния начин, на основата на лесно разбираеми принципи. 

Д-р Самуел Ханеман

ЗА ЦЕНТЪРА


Всичко започна през юни 1990 година, когато у мен се появиха необикновени способности. Започнах да виждам хората отвътре, техните органи, като томография, усещах миризмата на болестта, вместо техния парфюм. Можех да нарисувам съвсем точно ЕКГ (електрокардиограма), без да ползвам никакви уреди. В началото това ме плашеше, когато ходех по улицата, свеждах поглед надолу, за да не продължава това безкрайно „сканиране“ на хората, с които се разминавах. В последствие се научих сама как да го контролирам и да го използвам само при нужда, за да мога да контактувам нормално.

След затварянето на проекта „Царичина“, реших, че трябва да използвам тази своя дарба в помощ на другите. Започнах да се занимавам с биоенергодиагностика, а в последствие и биоенерготерапия като допълващо, но не и основно лечение при редица заболявания. Един ден в моя кабинет дойде лекар хомеопат. В разговор с нея тя сподели, че хомеопатията много би ми допаднала и ми остави една малка книжка. Малко по-късно разбрах, че това е пътят, по който трябва да тръгна. Не знаех дали ще се справя, защото не бях учила медицина до този момент. Същата жена ми предложи да се включа в стартиращ курс на Лондонския колеж по Класическа хомеопатия заедно с други лекари, като ме окуражи, че ще ми помага в началото. Взех решение да се включа в курса, макар да бях пропуснала първите 6 месеца, които успях да наваксам и да завърша сред първите 10 отличника.

За мен хомеопатията стана верую, аз се влюбих в нея, тъй като тя е медицината, която е най-близко до нашата същност и може много плавно и меко да лекува, както гласи и основният й принцип, изведен от нейния основател Хипократ: „Лекувай без да увреждаш“. Всяка сутрин продължавам да го чета и така започва всеки един мой ден. Сега съм убедена, че помагам на хората. Мога да помагам в тежки случаи и с ръцете си, но основно лекувам своите пациенти с хомеопатия, а хомеопатията е енергия, но не на твоите ръце, а на всичко онова, която ни заобикаля. И хомеопатът е този, който преценява от какъв тип енергия има нужда човек, за да оздравее.

Така основах и първия Център за алтернативна медицина „Ели Логинова“, в който се прилагат различни допълващи се методики за лечение, с една единствена цел – постигане на цялостен психически и физически оздравителен ефект върху болния. Два пъти ходих и до Тибетския медицински институт на Далай Лама в Дарамсала, отново с цел да почерпя опит за различни възможности в оздравителния процес и борбата с болестта.

Благодарение  на специалисти като  Д-р Искра Иванова - озонотерапия и класическа хомеопатия, центърът предлага на своите пациенти различни начини за подпомагане на своето здраве, чрез  алтернативната медицина:

  -         Хомеопатия;

  -         Тибетска медицина;

  -         Озонотерапия;

  -         Курсове Ки Ен (оригинален комплекс от ненатоварващи физиката движения, които въздействат на енергийния баланс на организма);