Най-висшият идеал на лекуването е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето, или премахването и унищожаването на болестта в нейната цялост, по най-краткия, най-надеждния и най-безвредния начин, на основата на лесно разбираеми принципи. 

Д-р Самуел Ханеман

Хомеопатичният р-gen на Ели Логинова


Хомеопатичният р-gen на Ели Логинова активира лечебния процес на енергийна основа

Известният екстрасенс и хомеопат Елисавета Логинова експериментира с ново лекарство, наречено р-gen М5, извлечено от ДНК материал (плацента). Към разработката му я подтикват опитите за лечение на пациенти с руското лекарство "Панаген" в нейния център за алтернативна медицина в София , в който освен класическа хомеопатия се прилагат кинезитерапия, диетология, йога, озонотерапия, енергийна гимнастика Ки-Ен . Резултатите от "Панаген" се оказват много добри и това я стимулира да осъществи идеята си за хомеопатично средство на енергийна основа. Енергийният носител въздейства много бързо и ефективно върху структурата на генома и би могъл да стане едно от най-добрите средства за лечение на широка гама заболявания, убедена е Ели Логинова . Засега обаче то не е общодостъпно, тъй като не е регистрирано. А не е, защото неговата създателка не може да даде нито химически, нито биологичен състав. Невъзможно е да се види невидимото, да се докосне нематериалното - това е енергия, която навлиза в генома и активира лечебния процес. Нарушеният енергиен баланс в организма, който е в основата на всяка болест, се възстановява.

Какво ви кара да вярвате, че р-gen М5 може да лекува много болести? Всяко ново лекарство по правило преминава най-напред през лабораторни, а след това и през клинични изпитания. Вашето е нещо много специфично и мнозина биха приели твърденията ви скептично.
- Убедена съм в неговата ефикасност от личен опит. Първо го изпробвах върху себе си и други близки хора. Ефектът порази и мен самата. Надхвърли очакванията ми. Преди това страдах от анемия, стомашни болки, имах и други оплаквания. След като го приемах в продължение на един месец, хемоглобинът ми стигна 100, а преди това след кръвопреливания бяха успели да го качат от 40 на 70. Показателят на желязото скочи от 1,3 на 14,3. Всичко това е документирано. Изчезнаха болките в стомаха, подобри се общото ми състояние.
Изключва ли се самовнушението, защото както е известно, то играе немалка роля при процесите на лечение?
- Няма самовнушение. Ако имаше, ефектът би бил временен. Имала съм пациенти с акне, с дълбоки белези - всичко изчезва. Раните зарастват по-бързо, без да остава белег. Освен другото то подмладява, изглажда бръчките. Представете си един такъв лосион от дестилирана вода и няколко капки р-gen. Действа и при разширени вени, премахва напрежението, възпаленията. При болно гърло, грип, херпеси...
Звучи толкова оптимистично. Човек би си казал - истинска панацея.
- Много е помпозно да кажеш панацея. Ако имаше панацея, нямаше да има болни и земята щеше да се пренасели. Но принципно то е за всичко. И не е опасно. Може само да подпомогне лечебния процес, но не и да навреди. Много по-опасна е химията, която болните гълтат с шепи. Хомеопатията е бъдещето, затова се захванах с нея. Тя е най-близко до нашата материя, до нашето изконно начало. Тя е вид лечение, но и начин на живот, на мислене, философия. Както и тибетската медицина. Не отричам класическата медицина. Напротив, когато трябва, пренасочвам пациентите си. В моя център работят трима лекари, добър екип сме. Аз не игнорирам тяхната работа, нито те - моята. Вместо конкуренция трябва да има симбиоза на знанията и опита на традиционната и алтернативната медицина в името на човешкото здраве.
Какво представлява прегледът, преди да предприемете лечение на даден пациент?
- При първото посещение той е много обстоен, може да продължи и два часа. Напомня психоанализа. Пациентът ми разказва подобно за своите оплаквания, заболявания, евентуални операции и т. н. След това отговаря на моите въпроси. Връщам го назад във времето, питам го дали помни какво се е случило, преди да се почувства недобре. Защото това е ключът за вратата, която отваряме. Стигнем ли до началото, по-нататък нещата се навързват като верижна реакция. Всички симптоми и заболявания едно след друго. И тогава мога да стигна до най-доброто за него лекарство. Питам защо се страхува и от какво, плаче ли, или не, и защо, споделя ли си проблемите и ако не, по каква причина, какво обича да яде и какво мрази, дали е суеверен, или религиозен, и прочие. Какво е отношението му към Слънцето, Луната, звездите и към такива материални неща като парите. Когато си тръгне, той се чувства наполовина излекуван. Защото се е освободил от баласта, от подсъзнателната информация, набирана във времето и пространството, която го е разяждала като ръжда и е създавала нагласата да бъде болен. При прегледа използвам и способностите си да сканирам тялото.
Някои виждат в това нещо свръхестествено. За читателите, които не ви познават и не са чели вашите книги "Колелото на съдбата", трябва да поясним, вие сте контактьор с т. нар. Учители, които говорят от името на Акашевите записи - високовибрационно поле в дълбокия Космос, в което се съдържа цялата възможна памет на земния живот. В третата от книгите - "Родени от светлина", посредством вас те дават отговор на много въпроси, отнасящи се до човешкото здраве...
- Въпросите и отговорите са обобщени под общото заглавие "Какво трябва да знаем, за да се чувстваме по-здрави. Опознавайки тялото си, можем да овладеем и нелечими болести".
Може ли да се разчита, че ако човек живее здравословно и поддържа добра хомостаза, ще може да се справи с проблема пак?
- Необходим е нов подход в овладяването на този бич. Чрез химията, която се вкарва в организма, се убиват всички т. нар. войници - живи и здрави, готови да се борят с всяко предизвикателство, дошло от вън.
Според Учителите нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото зависи от алкално-киселинното равновесие в организма. Значи ли това, че неговото поддържане е едно от разковничетата в борбата против рака?
- Като цяло, да, защото средата, в която живеем, въздухът, всичко се отразява на вътрешното състояние. Приемането на не подходяща храна и течности провокира допълнително израждането на клетката. Отключваща роля играе и невроендокринният стрес, който днес се превръща в хроничен. Силно увреждат клетката и нейните структури и свободните радикали. Те атакуват най-вече гръбначния стълб, а там преминава гръбначният мозък. Ако там се получи увреждане, няма спасение.
А наследствената предразположеност?
- Тя може и да съществува, но само като тенденция в самата структура на ДНК, но никога да не се развие в болест.
Какво означава от ваша гледна точка и от гледна точка на Учителите правилното здравословно хранене?
- Необходим е индивидуален подход за всеки в зависимост от кръвната група, генотипа и енергията, която задвижва материята. Индивидуално трябва да бъде съотношението между белтъчини, мазнини и въглехидрати. Суровоядството и вегетарианството също трябва да бъдат заложени на тази основа. За да има лечебен ефект, всичко трябва да се съчетае в симбиоза. Пак в тази връзка и препаратите, съдържащи антиоксиданти, трябва да се приемат селективно според индивидуалните потребности. Същото се отнася и до витамините и минералите. Трябва да се приемат моновитамини и отделни микроелементи и минерали, а не продукти, съдържащи много биологични вещества. Режимът на хранене трябва да бъде индивидуален и по отношение на количеството. Или например по отношение на часовете за хранене. Няма строго правило, че трябва да се закусва рано сутрин, след ставане от сън. При злокачествено заболяване се препоръчва да се приемат малки количества различен тип храна, но често. При хронични болести в зависимост от диагнозата болният може да яде 2-4 пъти на ден. За всички обаче важи това, че последното хранене не бива да е по-късно от 18.30-19 часа. Храната, приета след този час, нарушава цялата физиология на тялото, особено влияе на ендокринната система. Могат да се пият само течности и да се ядат леки плодове.
Можем ли да разчитаме освен на всичко друго и на силата на духа и позитивното мислене?
- Да, и то много. Трябва да приемеш предизвикателството на своята болест, да не се страхуваш, а да се научиш да живееш с нея и да й покажеш, че можеш да я победиш. Боиш ли се, страхът ще те разяде, ще задълбочи болестните симптоми.

Иваничка ЧЕРВЕНКОВА