Най-висшият идеал на лекуването е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето, или премахването и унищожаването на болестта в нейната цялост, по най-краткия, най-надеждния и най-безвредния начин, на основата на лесно разбираеми принципи. 

Д-р Самуел Ханеман

Ки Ен вместо стимуланти


Комплексът упражнения зарежда с енергия, активизира оздравителните процеси

Налегнала ви е хронична умора? Работата ви изисква концентрация, но има дни, в които тя трудно ви се удава? Периодите на депресия се редуват с други, когато ви се струва, че ще експлодирате? Опитайте да решите проблема с Ки Ен - система от движения, стимулираща тялото, която се усвоява под ръководството на инструктор. Серията енергийни упражнения са подходящи за всеки - здрав или болен, млад или стар. Полезни са при всяка болест - от остра до хронична, дори в случаите на злокачествени образувания.

Наименованието е съкращение от Кинетична Енергия, целта на комплекса е нейното активизиране в организма. Чрез упражненията се подобрява общото състояние и се стимулира процесът на самолечение. Енергията достига до всяка клетка на тялото, обновява я и я зарежда с жизненост. Изчезва умората, подобрява се оросяването на мозъка, паметта се изостря. Движенията са групирани съобразно конкретните заболявания. Първото - Ибис, е за изостряне на мисълта, подобряване на паметта, за концентрация и добра кондиция. Второто допринася за оросяването на цялата органова система, нормализира кръвообращението, кръвното налягане, регулира вътрешночерепното налягане. Третото и четвъртото са за метаболизма, подобряване на храносмилането, нормализиране на холестерола, натрупаните масти, за сърцето, щитовидната жлеза, ендокринната система. За хронични тежки заболявания - хронични и генетични анемии, рак, СПИН - са предназначени петото и шестото. Влияние върху щитовидната жлеза, депресии, страхови неврози и всичко, свързано с нервната система, оказват седмото и осмото. Благодарение на упражненията се подобрява зрението, усилва се имунната защита.

Ки Ен има важни предимства - изисква малко време (10-15 минути), може да се прави в домашна обстановка, не са необходими специални уреди и екипи. Условията, които трябва да се спазват, са елементарни. Важна е посоката - човек трябва да застане с лице на изток. Да бъде бос, за да е близо до земята. Най-добре е да се изпълнява сутрин, защото утрото е свързано с изгрева, а той е жизненоважен за всеки организъм. Когато болестта е напреднала, може да се повтори и вечер. Но по принцип е достатъчно да се прави един път на ден.

Упражненията се изпълняват в тишина - не бива да има шум или музика, защото така се променя усещането за вибрациите на енергията. Помещението трябва да е добре проветрено - кислородът помага. След упражненията отново се проветрява. Не бива да има и хора, защото докато ги прави, човек се освобождава от баласта и се зарежда с чиста енергия, която лекува и изпълва тялото със сила. Важно условие е преди Ки Ен да не се пие алкохол и да не се яде. Добре е да се пие вода - по този начин се създават условия за по-бързо регулиране и движение на енергиите.

За да се постигне по-голям ефект, човек трябва да усеща тялото си събудено, готово да приема енергията. Трябва да има и вътрешната нагласа, че това, което прави, е необходимо и полезно. Да е изпълнен с желание, да има импулс да прави този комплекс. Не насилствено или в плен на подражанието. Важно е да усеща своята енергия чрез мозъка - тогава ще може да я контролира.