Бъди винаги това, което си ти. Не подражавай на другите. Не приемай ролята, която другите ти отреждат. Осъзнай своето Аз и бъди него, а не фалшив образ. Така можеш да постигнеш и наложиш Аза.  

ЕЛИ ЛОГИНОВА – БЛОГГРИПЪТ И ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА

Грипът е тук! Вирусните инфекции се заменят една след друга подобно на променящото се време навън. При остро протичащите заболявания е от изключителна важност да започнем лечението колкото се може по-бързо. Хомеопатията е един добър избор при борбата с тях – вслушвайки се в жизнената сила и давайки й правилният стимул. Хомеопатичните лекарства са „нежната“ и щадяща алтернатива за нашия организъм, а в същото време се радваме на успешно лечение без странични ефекти. Важно е да се консултираме със специалист – хомеопат при избора на лекарство, който да ни предпише най-подходящото за нас, съобразено с конкретните оплаквания на пациента. Въпреки това, често прибягваме до самолечение и вземаме от аптеката „нещо“ за грип. Най-известното хомеопатично лекарство в това отношение е Осцилококсинум, но имайте предвид, че съществуват още редица други, които се вземат в съответствие с конкретните симптоми. Ето и някои от най-разпространените хомеопатични лекарства при простудни заболявания:
Осцилококсинум – можем да прибегнем към него, когато грипът е в начален стадий, придружен с лека хрема.
Рус-токсикодендрон – ако грипът е започнал от изпотяване след физическо натоварване, също така се усеща силна болка в ставите, неспокойствие, желание за горещ душ, постоянни прозявки и в същото време не можете да си намерите място в леглото.
Аконит – грип след излагане на сух, студен вятър, главоболие, висока температура, усещане за редуващи се студ и горещина, съпроводени с неспокойствие.
Гелземиум – когато грипът е придружен от емоционално объркване, изтощение, страх, апатия, мускулна слабост и треперене, горещо лице, тежест в клепачите, силно главоболие в тила, отсъствие на жажда.
Дросера – при суха, раздираща кашлица, която е дълга и продължителна до задушаване и гадене.
Еупаториум перфолиатум – когато кашлицата е дрезгава, а грипът протича със силни болки в костите, гърба, китките, кожата, очните ябълки.
Бриония – ако усещаме сухота в устата, устните са пресъхнали и напукани, усещаме постоянна жажда, бодежи в гърдите, болки в очите при движение, съпроводени със суха кашлица и раздразнителност.
Спонгия – когато грипът е съпроводен с бронхитни симптоми – стягане и парене, дрезгава и суха кашлица, свирене в гръдния кош, тревожност, изтощение.