Лекувай без да увреждаш! 

Хипократ

Хомеопатия


Хомеопатията съществува от повече от 200 години. Нейн създател е Самуел Ханеман. Ханеман е първия лекар, който отхвърля на цяло практиката да се лекува названието(или формата, класификацията) на болестта съгласно определена схема на лечение и показва как трябва да се лекува болния човек цялостно. Ханеман първи е прозрял факта, че болестите са динамични разстройства на здравето и затова лекуването означава не отстраняване на болестите, а възстановяване на здравето, чрез специфична стимулация на естествените защитни механизми на организма.

Защо да изберем хомеопатията като метод на лечение?

Хомеопатията е научен метод за профилактика, лечение и подобряване на здравето, чрез прилагане на доказани лекарства, подбрани индивидуално, според „Закона на подобието“.

- На гръцки език „хомео“ означава „подобен“, а „патос“ - „страдание“. От тук и името хомеопатията ; - лечение на пациенти с определени симптоми с лекарство, което в здрави изпитатели предизвиква подобни симптоми, или с други думи – подобието с подобие лекува.

- Правилно избраното лекарство стимулира болния организъм. На енергийно ниво се подобрява способността му за саморегулация.

-  Хомеопатията е ефективна, както като самостоятелно приложение, така и в съчетание с други лечебни методи.

- Хомеопатичните лекарства са от минерален, растителен и животински произход, плюс така наречените нодози, свързани с някои болестни състояния, специфични за човека. Производството им е екологично чисто. При хомеопатичните лекарства не съществуват проблеми с токсични натрупвания и увреждания, лекарствени зависимости, резистентност на болестотворните микроби.

- Хомеопатията е втората най-разпространена лечебна система на планетата. На първо място е традиционната китайска медицина, на трето – билколечението и едва на четвърто – модерната медицина. Като се има предвид, че другите системи съществуват от хиляди години (дори и модерната медицина се утвърждава от векове), тази статистика е забележителна. Хомеопатията е сравнително нова медицина, създадена почти изцяло в следствие усилията на един човек, но тя буквално завладява света. Въпреки огромната съпротива  хомеопатията се развива успешно по простата причина, че наистина лекува.

Д-р Самуел Ханеман

Най-висшето и единствено признание на лекаря е да възстанови здравето на болния и това се нарича лечение.

Най-висшия идеал на лекуването е бързото, меко и трайно възстановяване на здравето или премахването и унищожаването на болестта в нейната цялост, по най-краткия, най-надеждния и най-безвредния начин, на основата на лесно разбираеми принципи.

Хомеопатичният р-gen на Ели Логинова