Лекувай без да увреждаш! 

Хипократ

КИ ЕН


Във все по-забързания ни делник, изпъстрен с множество задължения и активности, от все по-голямо значение е вътрешният ни баланс. Ако не можем да релаксираме добре, започваме следващия ден уморени, натрупваме хронична умора и претоварваме организма си. Изчистването от старите напластявания и зареждането ни с енергия спомага за спирането на този процес и ежедневното „рестартиране“ на системата, подготвяйки я за предизвикателствата на ежедневието ни. За да постигнем енергиен баланс в нашия организъм се оказват достатъчни… само десет минути на ден. Това е възможно, благодарение на  оригиналния комплекс от ненатоварващи физиката движения, наречен „ КИ ЕН “.

Названието е съкращение от Кинетична Енергия, а целта на комплекса е нейното активизиране в организма. Чрез упражненията енергията достига до всяка клетка на тялото, обновява я и я зарежда с жизненост. Изчезва умората, подобрява се оросяването на мозъка, паметта се изостря. Практикуването на „КИ ЕН“ изчиства тялото от токсини и го зарежда с чиста жизнена енергия, подобрява общото състояние на организма и стимулира процеса на самолечение, упражненията подобряват зрението и усилват имунната система. Те са подходящи за всички, независимо от възрастта и здравословното състояние. На здравите хора „ КИ ЕН “ действа тонизиращо, премахва натрупаната умора, болките и стреса от ежедневието и им помага за бързото преодоляване на леки заболявания и вирусни инфекции. Също така намалява многократно опасността от възникване на сериозни болестни увреждания. За болните пък комплексът е повече от препоръчителен, тъй като възстановявайки нормалната циркулация на енергията в тялото, "КИ ЕН" ; създава нова, здравословна среда, а това е най-важната предпоставка за изчистване на болестите от организма.

 След полагането на основата „КИ ЕН“ следват няколко комплекса от упражнения в съответствие с конкретните заболявания. Първата е наречена „Ибис“ и е предназначена за подобряване на паметта, за концентрация и добра кондиция. Втората допринася за оросяването на цялата органова система, нормализира кръвообращението, кръвното налягане, регулира вътрешночерепното налягане. Следващите две са за метаболизма, подобряване на храносмилането, нормализиране на холестерола, натрупаните масти, за сърцето, щитовидната жлеза и ендокринната система като цяло. А петата и шестата са определени за хронични тежки заболявания - хронични и генетични анемии, рак и други подобни. Влияние върху щитовидната жлеза, депресии, страхови неврози и всичко, свързано с нервната система, оказват седмото и осмото.

Един „сеанс“ от упражнения трае само 10-15 минути и може да се изпълнява в домашна обстановка, без да се налага да ползвате специални уреди или екип. Необходимо е единствено да спазите следните условия: да застанете с лице на изток, да бъдете боси, за да сте близо до земята и да бъдете сами в стаята. Добре е „КИ ЕН“ да се изпълняват сутрин, тъй като утрото е свързано с жизненоважния за всеки организъм изгрев. Ако страдате от болест в напреднал стадий, може да се повтори и вечер, но принципно е достатъчно да се прави един път на ден. Упражненията се изпълняват в тишина - не бива да има шум или музика, защото така се променя усещането за вибрациите на енергията. Помещението трябва да е добре проветрено, кислородът спомага ефекта. След упражненията отново се проветрява. Не бива да има и хора, защото докато се изпълняват, човек се освобождава от „баласта“ и се зарежда с чиста енергия, която лекува и изпълва тялото със сила. Важно условие е преди „КИ ЕН“ да не се пие алкохол и да не се яде. Добре е да се пие вода – по този начин се създават условия за по-бързо регулиране и движение на енергиите.

 Системата от движения, стимулираща тялото, се усвоява под ръководството на инструктор, а самото обучение трае пет „учебни часа“ в рамките на пет дни. За по-голям успех от практикуването на „КИ ЕН“ е добре човек да има необходимата вътрешна нагласа за полезността и необходимостта от това, което прави. По този начин десет минути на ден могат да се превърнат в търсеното разковниче за постигане на така необходимия и желан вътрешен баланс.

 

 

 

Ки Ен вместо стимулантиПриятели, знаете ли, че болестите – тези неканени гости, които се появяват изведнъж в живота ни, носят със себе си болка, дискомфорт и дисбаланс в тялото ни. Истината е, че пътят към една болест, особено хронична, е доста по-дълъг и макар често да има отключващ фактор, който води до реалното й проявление, то самото нарушаване на хармонията в нашия организъм е започнало много по-рано и колкото и да не ни се иска, ние сме били тези, които са извървели този път стъпка по стъпка, изпращайки всеки ден покани на този нежелан гост. Причините за заболяванията всъщност се коренят в натрупването на множество фактори, сред които средата, в която живеем, всекидневният ни хранителен режим и начинът ни на живот. Най-общо можем да разделим тези фактори на външни или такива, които не зависят от нас, както и вътрешни.За радост с най-голямо значение са тези, които са напълно в наш контрол и за жалост на тези от нас, които предпочитаме да търсим вината другаде, но не и вътре в нас. Затова, е важно да се търси първо причината. В нея човек запазва своята индивидуалност, защото патологията на заболяването може да е eднаква при няколко човека, но причините за появата на заболяването са различни.